Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

FAQ

Wat doet Buienalarm?

Buienalarm is een handige app voor op je smartphone (IOS of Android). Buienalarm kan je op tijd waarschuwen voor buien in jouw directe omgeving. De app doet dit door op de achtergrond de locatie bij te houden waar jij je bevindt. Daarnaast wordt met regelmaat de neerslagverwachting voor je huidige locatie gecontroleerd.

Wat kun je met Buienalarm?

De app toont de neerslagverwachting voor de komende twee uur, voor jouw huidige locatie of andere gewenste locatie. Deze neerslagverwachting wordt weergegeven in zowel een grafiek als een radar. De grafiek geeft de neerslag weer in termen van lichte, gematigde of zware neerslag. Hoe hoger de grafiek komt, hoe meer neerslag er verwacht wordt. De radar laat een landkaartje zien waarin jouw locatie centraal staat. Bij regenval passeren visuele wolken het landkaartje. Naarmate de regenval heftiger wordt, nemen de wolken een intensere kleur aan. Ook kun je het aantal millimeters per uur aan neerslag zien en de huidige temperatuur wordt weergegeven. Tot slot kun je onder het kopje 'weer' informatie vinden over de hoeveelheid neerslag per tijdsinterval en windkracht en -richting.

Waarom Buienalarm?

Het hele jaar door kan het in ons land regenen. Regelmatig bevinden we ons in een regenbui en kijken we hoelang het nog duurt voordat het weer droog is. Met Buienalarm word je gewaarschuwd voor regenval, dan kun je voorkomen dat je je midden in een regenbui bevindt. Wanneer een bui in aantocht is, kun je dit zien op de app en ook hoelang deze bui duurt en of dit een lichte, matige of zware bui betreft.

Is Buienalarm gratis?

Ja, Buienalarm is gratis. Je kan daarentegen wel de advertenties afkopen die onderaan de app te zien zijn. Voor een kleine vergoeding (€ 0,99) gebruik je Buienalarm op IOS een jaar lang zonder advertenties. Dit abonnement geldt voor al je devices, ook voor je iPad dus. Na een jaar loopt het abonnement automatisch af. Voor Android is het nog niet mogelijk om advertenties af te kopen, dit zal in een toekomstige update komen.

Kan ik mijn locatie aanpassen?

Wanneer je naar een andere stad gaat, wordt je locatie automatisch aangepast. Daarnaast kun je zelf invoeren voor welke locatie je de neerslagverwachting wilt weten. Deze locatie kun je specificeren naar straatnaam en huisnummer. De nieuwe locatie kun je op een IOS-device toevoegen door op de witte balk met locatienaam te klikken. Vervolgens zie je een scherm met de locaties die je al hebt toegevoegd. Rechtsboven kun je op toevoegen klikken en in de zoekbalk je nieuwe locatie intypen. Achtereenvolgend klik je op gereed en bewaar. Voor elke locatie kun je de meldingen aan- of uitzetten en ook kun je aangeven voor elke locatie vanaf welk neerslagniveau (licht, matig, zwaar) je een melding wilt. Een locatie toevoegen op een Android-device doe je door rechtsboven op de verticale puntjes te klikken, vervolgens ga je naar instellingen en klik je op Mijn Locaties en klik je rechtsonder op Locatie Toevoegen. 

Ik zie alleen maar het toevoegen van een locatie staan, hoe verwijder ik een locatie?

Om een locatie te verwijderen op een IOS-device klik je op de witte balk met locatienaam. Vervolgens zie je alle locaties staan die je hebt toegevoegd. Wanneer je een locatie wilt verwijderen klik je op de drie horizontale puntjes die aan de rechterkant staan van de betreffende locatie die je wilt verwijderen. Hierna klik je onderaan op de rode balk met het vuilnisbak-icoontje. Als je hier op klikt en vervolgens kiest voor Verwijder locatie heb je de locatie verwijderd. Op een Android-device verwijder je een locatie door naar Mijn Locaties te gaan en op het vuilnisbakicoontje te klikken die rechts naast de locatienaam staat. 

Ik heb iets aan te merken op Buienalarm, waar kan ik dit melden?

Wanneer je de app opent op een IOS-device zie je rechtsboven een informatie-icoontje (i) staan. Als je hierop klikt zie je Meld een probleem staan onder het kopje Informatie. Wanneer je voor deze optie kiest wordt er automatisch een nieuw e-mailbericht geopend en kun je een e-mail sturen naar info@buienalarm.nl. Je mail wordt dan z.s.m. behandeld. Alle vragen en opmerkingen met betrekking tot Buienalarm kunnen worden gestuurd naar info@buienalarm.nl

Ik kan Buienalarm niet vinden op mijn telefoon, hoe kan dat?

Buienalarm is enkel te downloaden op Android-toestellen en op de IPhone. Als je niet in het bezit bent van een IPhone of Android-toestel is het niet mogelijk om Buienalarm op je smartphone te downloaden.

Ik ga naar het Buitenland, kan ik Buienalarm hier ook gebruiken?

Buienalarm werkt in Nederland en in een groot deel van België. Wanneer je in Duitsland bent kun je de app Drops – der Regenalarm downloaden. Dit is de Duitse variant van Buienalarm. Ook is Drops in de UK te downloaden. Naast deze gebieden is Buienalarm nog niet actief in andere landen.   

Lijst met plaatsnamen in Nederland

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt met woonplaatsen in Nederland. Kies een woonplaats voor de grafiek met neerslag voor de komende 2 uur.

Kan ik Buienalarm informatie op mijn website plaatsen?

Hiervoor hebben we verschillende beschikbaar gesteld. Je vindt ze op deze pagina inclusief gebruiksaanwijzing.