Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Buienalarm app downloaden

Beschikbaar voor IOS & Android

Buienalarm is de beste manier om droog te blijven. De app toont de neerslagverwachting voor de komende 2 uur, voor je huidige locatie of voor een andere gewenste locatie. Buienalarm kan jou dus op tijd waarschuwen voor buien in je directe omgeving.

Met zowel de grafiekfunctie en de radarfunctie kun je de hevigheid van een regenbui zien. In de grafiekfunctie wordt aangegeven of het lichte, matige of zware regenval betreft. Met de radarfunctie wordt de regenval weergegeven door middel van visuele wolken die jouw locatie passeren. Hoe heviger de regenbui, hoe intenser de kleur van de wolk wordt.

Buienalarm is een enorm succes gebleken in Nederland. De app heeft meer dan 2,8 miljoen downloads en ruim 2 miljoen actieve gebruikers. De app is ook actief in België. Daarnaast heeft Buienalarm een top tien klassering in het Apple en Android overzicht bereikt. Buienalarm is verkozen tot de Nederlandse Android-app van 2011 door Androidworld.nl. Tot slot is de app door iCulture, de grootste site op het gebied van iPhone en iPad, gekozen tot beste Weer-app. De Apple Watch-app heeft een 3e plaats bereikt. 

In het buitenland is het succes niet onopgemerkt gebleven. In Duitsland is de app onlangs gelanceerd onder de naam Drops – der Regenalarm. De eerste resultaten lieten zien dat de app ook hier een succes blijkt te zijn. Enkele tienduizenden downloads waren er in de eerste week. De ontwikkelingen bij Buienalarm staan niet stil, ten aanzien van het buitenland zijn er meer ambities.

Met Buienalarm kom je nooit voor verrassingen te staan. Wanneer je een wandeling gaat maken met de hond, als je naar huis moet fietsen van het werk of station, of wanneer je even naar de stad wilt gaan, dan check je vanaf nu eerst even Buienalarm! Met een druk op de knop kun je via Facebook en Twitter je vrienden waarschuwen voor de dreigende neerslag.

Buienalarm is te downloaden bij Google Play (Android versie) en daarnaast ook in de App Store (IOS versie).